Регистрация

Печено телешко с хрян

Автор:
Жана
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
729
Оцени рецептата

1/4 ч зехтин

2 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. сол

1 ч.л. пипер

1 с.л. горчица

1 ч.л. чесън, счукан

1/4 ч наситнен пресен магданоз:

1,5 кг телешка плешка

За сметановия сос с хрян

1/2 ч заквасена сметана

1/2 ч майонеза

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 с.л. горчица

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. дижонска горчица

1/4 ч нарязан магданоз

 

Смесете всички съставки за маринатата, с изключение на магданоза и месото; прибавете магданоза накрая. Сложете месото в маринатата и обърнете, за да се покрие. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. Загрейте фурната до 190ºС. Печете месото в маринатата за 1 1/2 до 2 часа или докато омекне. Междувременно, в малка купа се разбъркват заедно всички съставки за соса с хрян, с изключение на магданоза. Добавете магданоза. Покрийте и оставете в хладилника до готовност за употреба. Поднесете с нарязаното месо.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта