Регистрация

Печено телешко с винегрет от домати и джинджифил

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
09 Dec
|
Видяна:
575
Оцени рецептата

1 ч зехтин, разделена

6 скилидки чесън, ситно нарязан

1/4 ч балсамов оцет, разделена

2 с.л. лимонов сок

3 1/2 с.л. настърган пресен джинджифил, разделени

2 с.л. соев сос

450 говежда флейка

1/4 ч.л. сол

1 консерва домати, нарязани и неотцедени, 410 г

1 с.л. барбекю сос

 

Смесете 2/3 чаена чаша олио, 5 скилидки чесън, 1 супена лъжица балсамов оцет, лимоновия сок, 2 супени лъжици джинджифил и соевия сос в плитка тавичка. Сложете месото и обърнете, за да се покрие с маринатата. Покрийте и се съхранява в хладилник за една нощ, като обръщате месото от време на време. Отцедете доматите и запазете сока. Смесете останалата 1/3 чаена чаша олио, 1 скилидка чесън, 3 супени лъжици балсамов оцет, 1 1/2 супени лъжици джинджифил, солта, барбекю соса и запазения доматен сок в съд с електрически миксер; покрийте и разбийте до гладкост. Изсипете в купа; добавете заделените домати. Покрийте и оставете в хладилника до готовност за употреба. Изпечете месото на скара до желаната готовност. Нарежете диагонално и поднесете с доматения сок. 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта