Регистрация

Печено говеждо филе с лют сос

Автор:
Благослава
|
Дата:
08 Jun
|
Видяна:
458
Оцени рецептата

340 г кашкавал

6 телешки стека, по 225 г

3 с.л. масло

извара

кориандър, нарязан

За лютия сос:

3 големи глави лук, нарязан на тънки филийки

3 с.л. чесън, счукан

2 ч.л. сушен риган

2 ч кориандър, нарязан

15 домата

Сокът на 3 лайма

5 люти чили чушлета, консерва

Сол и черен пипер на вкус

 

Изпечете филето до желаната готовност. Сгорещете соса и прибавете маслото. Разтопете кашкавала. Сложете месото в чиния за сервиране и полейте с кашкавала. Поръсете с изварата и гарнирайте с кориандър.

За лютия сос: Изпечете доматите и лука в оребрен тиган. Добавете чесъна и продължете да готвите още 2 минути. Добавете ригана, кориандъра и лютите чушки и гответе на бавен огън, покрити, за около 20 минути. Оставете да изстине и след това се пюрира в блендер, като се добави сокът от лайм и сол и черен пипер на вкус.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта