Регистрация

Палачинки с див ориз

Автор:
radito
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
849
Оцени рецептата

За палачинките:

2 с.л. арарут

1 1/2 ч вода

1 ч соево мляко

1 ч.л. сол

4 с.л. зехтин

2 ч брашно

1/2 ч брашно от нахут

За плънката:

3/4 ч див ориз

2 3/4 ч бульон

1/4 средно голяма глава лук, нарязан фино

2 малки стръка целина, нарязана на филийки

2 с.л. нерафинирано царевично олио

3/4 средно голяма глава лук, нарязан едро

115 г пресни гъби, нарязани на дебели филийки

6 гъби шийтаке, нарязани на четвъртинки

1/2 ч нарязани гъби кладница

1 голям домат, нарязан

1/2 ч.л. сушен градински чай, натрошен

1 щипка сушена мащерка, натрошена

1 с.л. соев сос

Сол и черен пипер на вкус

За бадемовия сос:

3 с.л. нерафинирано царевично олио

4 с.л. неизбелвано брашно

2 1/2 ч соево мляко, сгорещено

1/2 ч бадеми

1/4 средно голяма глава лук, разделен на листа

4 цели зърна карамфил

Бял пипер (на вкус)

3 щипки прясно смляно индийско орехче

Сол на вкус

 

За палачинките: Смесете арарута с 1/2 ч вода до гладкост. Добавете останалите съставки и пасирайте една минута при висока скорост. Загрейте тиган на слаб огън и намажете леко дъното с олио. Когато тиганът се сгорещи, свалете от огъня, оставете да се охлади около три секунди и изсипете 3-4 с.л. тесто. Разклатете хубаво, така че дъното да се покрие с тънък слой от тестото. Върнете на котлона и гответе докато палачинката леко покафенее. Обърнете и гответе по същия начин и от другата страна. Повторете с останалото тесто. За пълнежа: Запържете лука в малко сухо бяло вино за една минута или две, след това добавете дивия ориз и бульона, покрийте плътно, оставете да заври. намалете огъня до слаб и варете около един час, докато цялата течност се абсорбира. Докато оризът се готви, запържете целината в масло, докато поомекне, добавете лука и всички гъби и запържете леко, докато всички зеленчуци са омекнали наполовина. Добавете сварения ориз, доматите и подправките и варете още десетина минути. Напълнете палачинките със сместа, навийте на руло и сгорещете предварително загрята фурна на 180С за около десет минути. Поднесете със соса и гарнирайте с магданоз и портокал. За бадемовия сос: Тост бадемите до златисто, след това се пулверизират. Загрейте олиото за няколко минути в тиган с тежко дъно, след което добавете брашното и гответе 2-3 минути на слаб огън, докато усетите аромата. Прибавете соевото мляко и продължете да разбърквате, докато започне да се сгъстява, след което се добавят подправките. Покрийте и варете още 10 минути, като се разбърква често, за да не изгаря. Добавете бадемите и гответе още 4-5 минути.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous18-05-2025
diagnóstico de vibraciones Aparatos de ajuste: clave para el funcionamiento fluido y productivo de las maquinarias. En el entorno de la ciencia avanzada, donde la productividad y la seguridad del aparato son de gran significancia, los sistemas de balanceo cumplen un papel fundamental. Estos equipos dedicados están desarrollados para ajustar y fijar elementos móviles, ya sea en herramientas productiva, transportes de movilidad o incluso en electrodomésticos caseros. Para los especialistas en reparación de equipos y los técnicos, trabajar con equipos de calibración es importante para promover el rendimiento estable y fiable de cualquier sistema dinámico. Gracias a estas opciones innovadoras modernas, es posible minimizar considerablemente las movimientos, el estruendo y la carga sobre los soportes, mejorando la duración de componentes valiosos. Igualmente importante es el papel que tienen los aparatos de ajuste en la soporte al cliente. El apoyo especializado y el mantenimiento permanente utilizando estos dispositivos facilitan proporcionar asistencias de gran calidad, mejorando la satisfacción de los usuarios. Para los responsables de empresas, la aporte en equipos de calibración y dispositivos puede ser fundamental para incrementar la rendimiento y desempeño de sus dispositivos. Esto es sobre todo importante para los emprendedores que administran pequeñas y medianas empresas, donde cada elemento importa. También, los equipos de calibración tienen una extensa implementación en el campo de la prevención y el monitoreo de nivel. Habilitan detectar potenciales defectos, reduciendo arreglos onerosas y daños a los dispositivos. Además, los indicadores generados de estos aparatos pueden utilizarse para mejorar sistemas y incrementar la exposición en sistemas de investigación. Las campos de uso de los sistemas de balanceo cubren múltiples áreas, desde la elaboración de bicicletas hasta el monitoreo de la naturaleza. No interesa si se habla de enormes manufacturas productivas o pequeños establecimientos de uso personal, los sistemas de ajuste son indispensables para garantizar un rendimiento óptimo y sin presencia de fallos.

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта