Регистрация

Пай с телешко и царевица

Автор:
marto
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
555
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

1/2 ч нарязан лук

250 г царевица, консервирана, отцедена

225 г доматен сос

1/2 ч нарязана сладка чушка

1 ч.л. сушени листа босилек

1/2 ч.л. сушени листа риган

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. сос от чушки

За блата от царевично брашно:

1 ч брашно

1/4 ч царевично брашно

1/4 ч.л. сол

1/3 ч масло, меко

4 ч вода

За топинга:

1/2 ч настърган Чедър

 

Загрейте фурната до 200С.

Запържете каймата и лука до златисто и отцедете. При разбъркване, добавете царевицата, доматения сос, чушката, босилека, ригана, солта и соса от чушки. Подгответе блата. За блата: Смесете брашното, царевичното брашно и солта в купа. Прибавете маслото и достатъчно вода, за да се направи меко тесто. Притиснете тестото здраво и равномерно по дъното и стените на ненамазана тава за пай. Изсипете сместа с телешко отгоре. Пече се 25 минути. Поръсете със сирене. Пече се около 5 минути или докато сиренето се разтопи. Оставете да престои 10 минути преди да нарежете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта