Регистрация

Пай с бира и телешко

Автор:
Martchella
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
856
Оцени рецептата

1,1 кг телешки бут

1 с.л. брашно

1 ч.л. кафява захар

1 с.л. стафиди, по желание

5 глави лук

300 мл бира

8 резена бекон

85 г свинска мас

Магданоз, нарязан

1 тесто за пай

 

Нарежете месото на 1 см кубчета. Оваляйте в подправено със сол и пипер брашно и запържете в свинската мас с бекона, нарязан ситно. Поставете месото в тенджера, обелете и нарежете лука и се запържва до златисто преди да ги добавите към месото. Добавете стафидите (ако ще използвате) и кафявата захар, изсипете бирата в съда и се покрива плътно; оставете да къкри на слаб огън или в много умерена фурна (360-180С) в продължение на 2 1/2 часа. От време на време се разбърква и се добавя малко повече бира или вода, ако сосът стане твърде гъст. Междувременно сложете половината тесто в подходяща тавичка за пай и изпечете с някакви тежести до готовност; след това добавете сместа с бира и говеждо месо от тенджерата и покрийте с останалото тесто и се пече, до готовност - около 10 или повече минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта