Регистрация

Ориз "Сан Франциско"

Автор:
yordanka
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
596
Оцени рецептата

Подправки:

2 ч.л. сол

2 ч.л. семена синап

1 1/2 ч.л. сушен кориандър

1 ч.л. бял пипер

1 ч.л. сушен босилек

3/4 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. лук на прах

1/2 ч.л. чесън на прах

Друго:

1/4 ч фъстъчено олио

1 ч ориз с дълги зърна

1 ч спагети, нарязани

2 ч лук, нарязан

1 ч целина, нарязана

2 с.л. несолено масло

1/4 ч сусамово семе

2 ч.л. чесън, счукан

1/2 ч магданоз, нарязан, пресен

3 ч пилешки бульон

 

Смесете подправките в купа. Загрейте мазнината в тиган на висока температура, докато зацвърчи, около 4 минути. Добавете ориза, спагетите, лука, целината, маслото и 2 с.л. от сместа с подправките. Разбърква се добре и се готви, като разклащате тигана и се разбърква от време на време, докато оризът и спагетите са златисто кафяви, около 6 минути. Добавете сусама и останалите подправки. Разбъркайте добре и гответе за 2 мин. Добавете чесъна и гответе, като се разбърква от време на време, докато оризът и спагетите са кафяви, около 3 до 5 минути. При разбъркване се добавят магданозът и пилешкият бульон, покрийте тигана и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 12 мин. Махнете от огъня и оставете тигана, покрит, 8 минути.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта