Регистрация

Ориз с кимион, патладжан и чушки

Автор:
Наталия
|
Дата:
18 Oct
|
Видяна:
965
Оцени рецептата

1 1/2 ч кафяв ориз

2 с.л. зехтин

1 с.л. масло

1 патладжан, нарязан на кубчета от по 1 см

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета от по 0,5 см

сол

1 малка зелена чушка, нарязана на кубчета от по 1 см

1 малка червена или жълта чушка (или смес от двете), нарязана на кубчета от по 1 см

2 средно големи домата, белени, без семена и нарязани на големи парчета или

425 г домати от консерва, отцедени и нарязани на големи парчета

4 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. куркума

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1/4 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/4 ч наситнен пресен кориандър или магданоз

3 ч вода

1 ч сирене проволоне (по желание)

 

Изплакнете ориза, покрийте с вода и го оставете да кисне, докато се подготвят останалите зеленчуци. Загрейте фурната до 190 градуса. Затоплете маслото и зехтина в голям тиган. Добавете патладжана и лука, осолете ги леко и бързо ги задушете, за да ги покриете с масло. Гответе на умерен огън, докато патладжанът поомекне, за около 5 минути. Добавете чушките, доматите, подправките (включително черен пипер), магданоза и допълнително сол на вкус. Разбърква се добре. Отцедете ориза и го добавете в тигана заедно с 3 чаши вода. Увеличете котлона, за да заври водата, след това прехвърлете всичко в тавичка. Поставете парче пергамент отгоре, покрийте с фолио и се пече, докато оризът е готов - около 45 минути. Смесете с кубчета сирене, ако ще използвате и сервирайте.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта