Регистрация

Овчарски пай с царевица

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
16 Jul
|
Видяна:
636
Оцени рецептата

900 г телешка кайма

1 ч лук, нарязан на кубчета

1 ч моркови, нарязани на кубчета

1 ч целина, ситно нарязана на кубчета

1 1/2 ч царевица, прясна или замразена

2 скилидка чесън, счукан

Сол на вкус

Пипер на вкус

1/2 ч.л. индийско орехче

225 мл телешки бульон

2 с.л. масло, смесено с

2 с.л. брашно

900 г картофи; сварени и намачкани

Масло

 

Запържете каймата до покафеняване. Добавете лука, морковите, целината, чесъна, солта, пипера и индийското орехче. Намалете огъня и оставете да къкри 10 мин. или докато зеленчуците поомекнат. Добавете телешкия бульон и оставете да заври. Прибавете достатъчно от запръжката с масло и брашно, така че да се получи гъст сос грейви, който да събере пълнежа. Изсипете в голяма плитка тава за печене и се охлажда. Покрийте месната смес в тавата с царевицата и след това с горещото картофено пюре. Загладете картофите равномерно, намажете повърхността с масло. Пече се на 160 градуса в продължение на 35-40 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта