Регистрация

Минестроне Гамбардела

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
750
Оцени рецептата

1/2 ч бял боб

1/2 ч червен боб

1/2 ч нахут

1/2 ч леща

1/4 ч грах

1 малък картоф, обелен и нарязан на кубчета

4 или 5 чаши пилешки или говежди бульон

2 пакета (по 450 г) замразени италиански зеленчуци

1/4 ч зехтин

1 голяма глава лук, обелен и нарязан ситно

4 скилидки чесън, обелен и нарязан ситно

1 средна червена чушка, почистена от семената и нарязана

3 големи стръка целина, нарязани на кубчета

1 средна грудка копър, нарязана

1/3 ч пресен босилек, нарязан ситно

1/2 ч пресен риган, нарязан

1/4 ч магданоз, нарязан

1/4 ч.л. сушен розмарин, натрошен

1 с.л. семена копър

1 с.л. едра сол

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 ч пресни зрели домати, нарязани на кубчета, или обелени и нарязани на кубчета домати от консерва

сварена паста или ориз

 

1. Накиснете боба, нахута, лещата и граха в много вода, така че да са покрити, за една нощ. На следващия ден, сварете в 3 чаши вода за 20 минути, като отстранявате пяната от повърхността. Не отцеждайте.

2. Оставете картофите да къкрят в 1 чаша бульон 15 минути, оставете настрана. Не отцеждайте.

3. Сгорещете зехтина в тенджера на умерен огън. Добавете лука, чесъна, чушките, целината и копъра; запържете леко докато лукът стане златист. Добавете босилека, ригана, магданоза, розмарина, семената копър, солта и черния пипер, добавете боба, картофите и зеленчуците, както и доматите. Оставете да къкри 1 час, като от време на време се разбърква. Добавете още малко бульон, ако е необходимо.

4. Сервирайте върху паста или ориз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта