Минестроне Гамбардела
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч бял боб
1/2 ч червен боб
1/2 ч нахут
1/2 ч леща
1/4 ч грах
1 малък картоф, обелен и нарязан на кубчета
4 или 5 чаши пилешки или говежди бульон
2 пакета (по 450 г) замразени италиански зеленчуци
1/4 ч зехтин
1 голяма глава лук, обелен и нарязан ситно
4 скилидки чесън, обелен и нарязан ситно
1 средна червена чушка, почистена от семената и нарязана
3 големи стръка целина, нарязани на кубчета
1 средна грудка копър, нарязана
1/3 ч пресен босилек, нарязан ситно
1/2 ч пресен риган, нарязан
1/4 ч магданоз, нарязан
1/4 ч.л. сушен розмарин, натрошен
1 с.л. семена копър
1 с.л. едра сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 ч пресни зрели домати, нарязани на кубчета, или обелени и нарязани на кубчета домати от консерва
сварена паста или ориз
1. Накиснете боба, нахута, лещата и граха в много вода, така че да са покрити, за една нощ. На следващия ден, сварете в 3 чаши вода за 20 минути, като отстранявате пяната от повърхността. Не отцеждайте.
2. Оставете картофите да къкрят в 1 чаша бульон 15 минути, оставете настрана. Не отцеждайте.
3. Сгорещете зехтина в тенджера на умерен огън. Добавете лука, чесъна, чушките, целината и копъра; запържете леко докато лукът стане златист. Добавете босилека, ригана, магданоза, розмарина, семената копър, солта и черния пипер, добавете боба, картофите и зеленчуците, както и доматите. Оставете да къкри 1 час, като от време на време се разбърква. Добавете още малко бульон, ако е необходимо.
4. Сервирайте върху паста или ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ