Регистрация

Месесто чили без месо

Автор:
desislavva
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
740
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

450 – 900 г пресни гъби

1/2 ч сос за спагети

сол на вкус

2 ч вода (ако използвате сушени гъби)

1 ч дългозърнест бял ориз, измит и отцеден

кориандър

2 люти люти чушки, зелени или червени – нарязани, по желание - пресни или мариновани, почистени от семената

Резени лайм – по желание

Домати - измити, нарязани ситно

2 ч.л. смлян кимион - по желание

3 ч.л. чили на прах

Кисело мляко или заквасена сметана

900 г консерва боб по избор – бял, червен, шарен или пресен боб, сварен до готовност

Сирене Чедър, настъргано

 

В голяма тенджера, сгорещете зехтина на умерен огън. Добавете гъбите и намалете котлона до слаб и оставете ястието да къкри покрито, като разбърквате от време на време, докато гъбите омекнат, около 10 минути. Прибавете лютите чушки, кимиона, чилито на прах, боба и соса за спагети. Покрийте с капак и оставете да къкри за 20 до 40 минути. Подправете на вкус със сол.

Междувременно пригответе ориза. В средно голяма тенджера, сложете вода да заври. Добавете ориза, намалете огъня и варете, докато омекне, около 18 минути.

Сервирайте чилито горещо с ориз, кориандър, резени лайм, домати, кисело мляко или заквасена сметана и сирене Чедър, ако желаете.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта