Регистрация

Ментови круши с мед и орехи

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
1340
Оцени рецептата

За медените орехи:

2 ч.л. масло

2 с.л. мед

1/2 ч орехи

За ментовите круши:

4 ч вода

3 торбички ментов чай

1/2 ч мед

12 малки круши

Лимонов сок

 

За орехите: Намажете с масло тавичка за печене. Разтопете маслото и меда в тиган на умерен огън. Добавете орехите. Гответе, като се разбърква често в продължение на 5 минути, докато орехите започнат да се карамелизират. Разпределете сместа в тавата. За крушите: Сложете водата да заври в голяма тенджера. Отстранете от огъня. Добавете чая и 1/2 ч мед, като се разбърква, за да се разтвори медът. Покрийте и оставете да се запари за 5 мин. Обелете крушите, без да махате дръжките. Намажете с лимонов сок, за да не потъмнеят. Извадете торбичките чай от тенджерата. Оставете сместа да заври. Добавете крушите. Покрийте съда и оставете да къкри за 10 - 20 минути или докато омекнат. За да поднесете, сложете по 3 круши в 4 чинии. Поръсете с медените орехи.





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта