Регистрация

Лятна супа от аспержи

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
952
Оцени рецептата

2 с.л. масло

1 глава лук, нарязан

680 г аспержи

2 с.л. брашно

6 ч вода, кипяща

2 ч.л. сол

1/4 ч пилешки бульон

2 жълтъка

1/2 ч мляко

 

Разтопете маслото в съд, достатъчно голям, за да се готви супата. Запържете лука в продължение на няколко минути, докато стане прозрачен. Междувременно нарежете аспержите на тънки филийки. Сега добавете нарязаните аспержи при лука и продължете да готвите (на умерен до средно-силен огън) в продължение на 15 минути. Добавете брашното и разбъркайте хубаво. Гответе още 2-3 минути на умерено силен огън. Налейте врящата вода. Добавете пилешкия бульон и солта. Варете на слаб огън в продължение на 1 час. Прецедете сварените аспержи и заделете бульона. Сгъстете супата с 2та жълтъка. Добавете млякото и стоплете супата отново до температура на сервиране. Добавете сол и бял пипер на вкус. Сервирайте веднага. 





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта