Регистрация

Люто пикантно пилешко по китайски

Автор:
Milikin
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
993
Оцени рецептата

4 с.л. олио

1 стрък зелен лук

2 люти чушки или повече

1 с.л. настърган джинджифил

1 с.л. шери

2 с.л. светъл соев сос

900 г пиле

1/2 ч пилешки бульон

1 с.л. светъл соев сос

2 с.л. винен оцет

1 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

1-2 ч.л. анасон

1 с.л. царевично нишесте

 

Нарежете пилето на хапки и се маринова за 15-20 минути в смес от джинджифил, шери и соев сос. Нарежете зеления лук и лютите чушки диагонално на 3-сантиметрови парчета. Смелете анасона на прах. Смесете пилешкия бульон, соевия сос, виното, оцета, захарта, солта и черния пипер. Загрейте мазнината. Добавете лука и се разбърква няколко пъти. Добавете сместа с джинджифила, шерито и соевия сос, както и пилешкото, при лука и лютите чушки и се за още 1-2 минути. Добавете сместа с пилешкия бульон и се разбърква много добре. Гответе на слаб огън, докато пилешкото омекне. Добавете царевично нишесте за сгъстяване. Поднесете.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта