Регистрация

Люто-кисело свинско

Автор:
Надежда
|
Дата:
03 Jan
|
Видяна:
884
Оцени рецептата

2 ч.л. кимион, семена

2 сушени червени люти чушки

1 ч.л. зърна черен пипер

1 ч.л. семена кардамон

1 пръчица канела, с дължина 8 см

1 1/2 с.л. синапено семе

1 ч.л. семена сминдух

5 с.л. бял винен оцет

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. кафява захар

5 с.л. олио

2 средно големи глави лук, нарязан на кръгчета

1 1/3 ч вода

900 г свинско, нарязано на кубчета от по 2,5 см

1 парче 2,5 см джинджифил, нарязан

8 скилидки чесън, обелен

1 с.л. смлени семена кориандър

1/2 ч.л. куркума

 

Смелете семената кимион, червените люти чушки, пипера, кардамона, канелата, синапа и сминдуха в мелница. Поставете смлените подправки в купа. Добавете оцета, солта и захарта. Смесете добре и оставете настрана. Загрейте олиото в голяма тенджера на умерен огън. Добавете лука. Запържете, като се разбърква често, докато лукът стане хрупкав. Извадете лука с решетъчна лъжица и го поставете в контейнера на електрически блендер или кухненски робот. Изключете котлона. Добавете 2-3 супени лъжици вода в блендера и пюрирайте лука. Добави това пюре при подправките в купата. Подсушете месото и отстранете мазнината. Сложете чесъна и джиндифила в блендер. Добавете 2-3 супени лъжици вода и смесете, докато имате гладка паста. Загрейте оставащото олио в тенджерата отново на умерен огън. Когато се сгорещи, сложете кубчетата месо и ги запържете леко от всички страни. Прехвърлете с решетъчна лъжица в купа. Сложете чесновата паста в тенджерата. Намажете огъня. Разбъркайте за няколко секунди. Добавете кориандъра и куркумата. Разбъркайте още няколко секунди. Добавете месото и всички сокове, които са се събрали в купата, както и пастата с подправките и водата. Оставете да заври. Покрийте и оставете да къкри леко в продължение на един час или до омекване. Поднесете с ориз.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта