Регистрация

Люто-кисела скаридена супа

Автор:
яна маринова
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
493
Оцени рецептата

450 г средно големи скариди

2 стръка прясна лимонова трева или 2 с.л.сушена

4 листа лайм (пресни или сушени) или 1 с.л. фино настъргана лимонова кора

1 1/2 л пилешки бульон

1 с.л. рибен сос или сол на вкус

3 с.л. пресен лимонов сок или на вкус

1 ч.л. тайландска чили паста

425 г консервирана кладница

3 пресни зелени люти чушки

3 с.л. кориандър

 

Почистете скаридите. Запазете черупките. Измийте скаридите отново, отцедете, подсушете, покрийте и се съхраняват в хладилник. Ако използвате прясна лимонова трева, нарежете всяко стръкче на три парчета от по 5 см - от заобления долен край. Леко счукайте 6 броя. В тиган, смесете лимоновата трева, листата лайм, бульона, скаридите и мидите. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри леко в продължение на 20 минути. Прецедете бульона, след което добавете рибения сос, лимоновия сок и чили пастата. Добавете още чили паста, ако желаете да е по-пикантно. Отцедете гъбите и добавете към бульона. Варете 1 минута. Поднесете с нарязани на кръгчета зелени люти чушки и кориандър.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта