Регистрация

Люти чушки пълнени със скариди

Автор:
светли
|
Дата:
29 Oct
|
Видяна:
727
Оцени рецептата

1/2 ч извара

1/2 ч фета

1/2 ч зърна царевица

2 ч сварен ориз

1 ч нарязани сварени скариди

56 г чедър, настърган

30 г настъргано сирене

1/4 ч нарязан лук

1/4 ч заквасена сметана

1 ч.л. сол

12 леко люти чушки печени и обелени

2 ч галета

1/2 ч настърган пармезан

3 с.л. масло, разтопено

4 яйца

1 с.л. вода

1 ч брашно

 

Смесете 1/2 чаша извара и 1/2 чаша сирене и царевицата в кухненски робот и разбийте, докато царевицата вече не се вижда. Прехвърлете сместа в купа. Добавете ориза, скаридите, чедъра, сиренето, лука, сметаната и солта; заделете. Изрежете малък процеп в единия край на всяка чушка и внимателно отстранете семената; оставяйки стъблата непокътнати. Подсушете. Напълнете всяка чушка с около 1/4 чаша от сместа със скариди. Забодете с клечка за зъби, ако е необходимо. Смесете галетата, пармезана и разтопеното масло в средно голяма купа, разбърква се, докато се смесят. Заделете. Разбийте яйцата с водата в средно голяма купа. Оваляйте пълнените чушки в брашно, потопете в яйчената смес, след това покрийте с галетата. Поставят се в плитка тава с малко пространство между всяка; пече на 180 градуса за 30 минути или до златисто кафяво. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта