Регистрация

Лют боб

Автор:
jordana
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
995
Оцени рецептата

1 пакет от 450 г шарен боб

2 1/2 ч вода

1 голяма глава лук

3 скилидки чесън, счукан

2 люти чушлета, почистени от семената и наситнени

1 дафинов лист

1 ч.л. смлян кимион

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч чедър (по желание)

 

Сложете боба в тенджера и го покрийте на 5 см с вода. Накиснете за през нощта и отцедете. Сложете боба, 2 1/2 чаши вода и следващите четири съставки да заври в тенджера, покрийте с капак, намалете огъня и оставете да къкри един час или докато омекне. Отстранете и изхвърлете дафиновия лист. Добавете кимиона, солта и черния пипер. Поръсете всяка порция със сирене, ако желаете.

Може също така да приготвите и Енчилада: Намачкайте боба и намажете равномерно на 12 брашнени или царевични тортили. Ако желаете, добавете сирене на всяка енчилада. Навийте и сложете със затворената страна надолу, в леко намазана тавичка. Покрийте със сос и допълнително сирене. Пече се на 180 градуса в продължение на 22 минути. Поднесете със салца, заквасена сметана или друго по избор.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта