Лучена супа с наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч зехтин
1/2 чаша брашно
2 ч жълт лук, нарязан на тънки ленти
2 ч бял лук, нарязан на тънки ленти
2 ч червен лук, нарязан на тънки ленти
8 глави перлен лук, обелен
450 г наденица, нарязана на 2-3 см парчета
2 с.л. лук шалот, счукан
2 с.л. чесън, счукан
1 стрък праз, само бялата част, нарязан на тънки ленти
3 дафинови листа
1 с.л. фино нарязана прясна мащерка
Сол и черен пипер
Малка щипка лют червен пипер
2 1/2 л пилешки бульон
1 ч настърган пармезан
1/2 ч нарязан зелен лук
2 чаши хляб, нарязан на малки кубчета, запържени в зехтин до златисто
1/4 ч настърган пармезан
1 с.л. наситнен пресен магданоз
В тенджера, смесете зехтина и брашното. При постоянно бъркане, запържете за около 10 минути. Добавете лука и гответе за около 10 минути или докато лукът стане златист. Добавете наденицата, шалота, чесъна, праза, дафиновите листа и мащерката. Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер. Добавете бульона и оставете течността да заври и намалете огъня до слаб. Оставете супата да къкри за около 1 час. Отстранявайте всички мазнини, които изплуват на повърхността на супата от време на време. Изхвърлете дафиновия лист. Добавете настърганото сирене и зеления лук. Изсипете супата в плитка купа. Гарнирайте с крутони, сирене и магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ