Регистрация

Лучена супа с наденица

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
28 Nov
|
Видяна:
497
Оцени рецептата

1/2 ч зехтин

1/2 чаша брашно

2 ч жълт лук, нарязан на тънки ленти

2 ч бял лук, нарязан на тънки ленти

2 ч червен лук, нарязан на тънки ленти

8 глави перлен лук, обелен

450 г наденица, нарязана на 2-3 см парчета

2 с.л. лук шалот, счукан

2 с.л. чесън, счукан

1 стрък праз, само бялата част, нарязан на тънки ленти

3 дафинови листа

1 с.л. фино нарязана прясна мащерка

Сол и черен пипер

Малка щипка лют червен пипер

2 1/2 л пилешки бульон

1 ч настърган пармезан

1/2 ч нарязан зелен лук

2 чаши хляб, нарязан на малки кубчета, запържени в зехтин до златисто

1/4 ч настърган пармезан

1 с.л. наситнен пресен магданоз

 

В тенджера, смесете зехтина и брашното. При постоянно бъркане, запържете за около 10 минути. Добавете лука и гответе за около 10 минути или докато лукът стане златист. Добавете наденицата, шалота, чесъна, праза, дафиновите листа и мащерката. Добавете сол, черен пипер и лют червен пипер. Добавете бульона и оставете течността да заври и намалете огъня до слаб. Оставете супата да къкри за около 1 час. Отстранявайте всички мазнини, които изплуват на повърхността на супата от време на време. Изхвърлете дафиновия лист. Добавете настърганото сирене и зеления лук. Изсипете супата в плитка купа. Гарнирайте с крутони, сирене и магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта