Лучена супа с бира и чедър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. безсолно масло
4 средни глави лук - обелени и нарязани на парчета
4 ч телешки бульон
1/8 ч.л.прясно настъргано индийско орехче
350 мл тъмна бира
226 г сирене чедър, настъргано
1/2 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер - на вкус
Разтопете маслото на слаб огън, добавете лука и гответе, покрито, за 15 минути. Свалете капака и продължете да готвите, докато лукът стане с хубав златист цвят, около 30 до 40 минути, в зависимост от съда. Разбърква се често. Добавете бульона и индийското орехче, покрийте и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за 15 минути. Междувременно, в малка тенджера, сложете бирата да заври на средна температура и варете, докато течността се редуцира наполовина. Махнете от огъня и добавете чедъра, като се разбърква докато се разтопи. Прехвърлете сместа в блендер. Добавя се 1 чаша от лучената супа и се смесва до гладкост. Заделете. Свалете тенджерата с лука от котлона и прецедете. Заделете течността. Прехвърлете лука в блендер или кухненски робот и пюрирайте до гладкост. Върнете пюрето в тенджерата, добавете заделената течност и сместа със сиренето. Овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте горещо в супник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ