Регистрация

Леща чорба с кренвирши

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
1181
Оцени рецептата

1 ч леща

6 ч вода

2 филийки бекон, нарязани на кубчета

1 стръка праз или зелен лук, ситно нарязан

1 голям морков, ситно нарязан

1 стрък целина; нарязан ситно

1 глава лук, ситно нарязан

1 с.л. растително масло

2 с.л. брашно

1 с.л. оцет

4 кренвирша; дебело нарязани

1 с.л. кетчуп

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

 

Измийте старателно лещата. Сложете 6 чаши вода в тенджера и щом заври, добавете лещата, бекона, праза или зеления лук, моркова и целината. Оставете на слаб огън, частично покрити, за 30 до 40 минути. Междувременно в тиган, запържете леко нарязания лук в растително масло до омекване. Поръсете брашно върху лука и разбъркайте. Намалете котлона и като разбърквате постоянно варете, докато брашното стане светло кафяво. Не трябва да изгаря. Прибавете 1/2 чаша от топлия бульон на лещата в запеченото брашно; разбийте с телена бъркалка, докато се смесят. Прибавете оцета. Добавете съдържанието на тигана при лещата и разбъркайте. Покрийте и оставете да къкри за 30 минути или докато лещата омекне. Добавете кренвиршите и кетчупа. Подправя се със сол и черен пипер и се поднася горещо.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта