Регистрация

Лесно телешко по ориенталски

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
694
Оцени рецептата

450 г телешки стек, с дебелина 3 см

1/3 ч орехи, нарязани едро

1/3 ч вода

1 с.л. царевично нишесте

2 с.л. сухо шери

2 с.л. соев сос

2 с.л. фъстъчено олио, разделени

1 скилидка чесън, нарязан на тънки филийки

1 пакет от 450 г смес замразени зеленчуци (като броколи, червени чушки, бамбукови кълнове, гъби)

2 ч горещ сварен ориз

 

Замразете частично месото и го срежете наполовина по дължина. Нарежете всяка половинка на тънки ленти и заделете. Сгорещете голям тиган или уок на умерен огън. Добавете орехите и се разбъркват за 1-2 минути или до покафеняване; заделете. Смесете водата и царевичното нишесте; добавете шерито и соевия сос. Заделете. Загрейте 1 супена лъжица олио над средно-висока температура. Добавете чесъна и лентите говеждо (по 1/2 наведнъж) и се разбъркват за 1 минута. Отстранете и оставете на страна. Добавете останалото олио в същия тиган; запържете зеленчуците на средно-силен огън за 5 минути, като се разбърква от време на време. Добавете заделените ленти месо. Добавете запазената смес с царевично нишесте; гответе, като се разбърква, докато сместа заври и се сгъсти леко. Поднесете върху ориз, поръсено със запазените орехи.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта