Регистрация

Къри супа с тиква

Автор:
тодорова
|
Дата:
22 Jul
|
Видяна:
569
Оцени рецептата

1/4 ч масло

1 голяма глава лук, нарязан

3/4 ч зелен лук, нарязан на филийки

4 ч тиквено пюре

4 ч пилешки бульон

1 дафинов лист

1 ч.л. кафява захар

1/2 ч.л. къри на прах

1/8 ч.л. индийско орехче

1 с.л. магданоз, ситно нарязан

2 ч течна сметана

Сол и черен пипер на вкус

Печено тиквено семе или

2 с.л. див лук - ситно нарязан

1 ч заквасена сметана - по желание

 

В средно-голяма тенджера, леко задушете лука и зеления лук в маслото до златисто кафяво. Добавете тиквата. Добавете пилешкия бульон, дафиновия лист, кафявата захар, кърито на прах, индийското орехче и магданоза и оставете да къкри, непокрито, в продължение на 15 минути. Прехвърлете супата в кухненски робот и пюрирайте със сметаната или пилешкия бульон, до постигане на желаната консистенция. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сервирайте с шепа печени тиквени семки или нарязан див лук. Гарнирайте с малко заквасена сметана. За тиквата: 1 тиква от 1,3 кг Загрейте фурната до 180 градуса. Срежете тиквата наполовина вертикално и изхвърлете семената. Поставете тиквата, с отрязаната страна надолу в плитка тавичка и се добавя вода около 1 см вода. Пече се за около 1 час или до омекване.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта