Регистрация

Круши с шоколад

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
650
Оцени рецептата

500 мл вода

2 1/2 ч захар

1 шушулка ванилия, разполовена

4 круши, обелени

115 г тъмен шоколад

1/2 ч сметана за разбиване

ванилов сладолед

 

Смесете водата, захарта и ванилията в голяма тенджера и оставете да заври. Добавете крушите, намалете огъня и варете внимателно, докато омекнат (30 минути). Оставете крушите и сиропа в хладилника в продължение на 24 часа. Извадете ванилията. Разтопете шоколада на слаб огън, като се разбърква често, докато стане гладък и лъскав. Остържете вътрешността на ванилията в шоколада. Добавете сметаната и оставете да заври, като разбърквате постоянно. Отстранете от огъня. При поднасяне, сложете сладоледа в купа. Покрийте с круша и полейте с шоколадовия сос.





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта