Регистрация

Круши с вино

Автор:
Ivko
|
Дата:
08 Mar
|
Видяна:
841
Оцени рецептата

4 круши, твърди

1 бутилка червено вино

1 ч захар

1 1/2 ч вода

6 цели зърна черен пипер

1 шушулка ванилия

115 г сирене Горгондзола долче

1/4 ч орехи, едро нарязани

 

Обелете крушите, почистете в основата от дъното, оставяйки стъблата. Сложете всички съставки без крушите в голяма тенджера и оставете да заври. Намалете огъня, добавете крушите и оставете да къкри, докато поомекнат, но са все още леко твърди в центъра, около 30 минути. Извадете крушите, пипера и ванилията и оставете сместа да заври; варете на умерен огън, докато течността се редуцира до сироп. Преди поднасяне, щом крушите се охладят, напълнете издълбания център със сиренето, сложете в чиния за сервиране и поръсете със сиропа. Поръсете с орехите. 





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта