Крем супа с авокадо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 с.л. масло
1 ч фино нарязан зелен лук, само перата
2 скилидки чесън, счукан
1 1/2 добре узряло авокадо
Сокът от 1 лимон
4 с.л. брашно
6 ч горещ пилешки бульон
Сол
Прясно смлян бял пипер
3 жълтъка
1 ч сметана
Няколко капки сос табаско
В малка тенджера разтопете 2 с.л. масло. Добавете лука и чесъна и задушете, покрити, на слаб огън за 5 минути или докато лукът омекне, но без да покафенява. Извадете в купата на блендер и пасирайте едро с едното авокадо. Поръсете с половината лимонов сок и пасирайте сместа на висока скорост, докато стане гладко пюре. Заделете. В голяма тенджера, разтопете останалото масло. Добавете брашното и варете сместа, като се разбърква непрекъснато, в продължение на 2 минути, без да покафенява. Добавете пилешкия бульон и разбърквайте енергично, докато супата стане леко сгъстена и много гладка. Овкусете със сол и пипер и оставете да къкри, частично покрита, в продължение на 30 - 40 минути. В купа смесете жълтъците, соса Табаско и сметаната. Прибавете пюрето от авокадо при сметаната и жълтъците. Сместа се изсипва в супата и при непрекъснато разбъркване се сгорещява, без да завира. Коригирайте подправките и дръжте супата на топло. Обелете останалата половинка авокадо и го нарежете на малки кубчета. Поръсете с останалия лимонов сок и ги добавете към супата непосредствено преди сервирането. Сервирайте супата гарнирана с див лук и една супена лъжица разбита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ