Регистрация

Крем супа от сладки картофи с чесън

Автор:
blazheva
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
740
Оцени рецептата

1/4 чаша плюс една супена лъжица олио

3 средни стръка праз - почистени и едро нарязани

1 голяма глава чесън – разделена на скилидки и обелени

1,3 кг сладки картофи - обелени и нарязани на парчета от по 2,5 см

8 - 10 чаши пилешки бульон или вода

сол и прясно смлян черен пипер

1/2 чаша натрошено сирене

1/4 чаша ситно нарязан див лук

 

В голяма тенджера сгорещете 3 супени лъжици олио и запържете леко праза, докато омекне - от 5 до 8 минути. Заделете 3 големи скилидки чесън. Добавете останалите скилидки и сладките картофи в тенджерата и разбъркайте. Добавете достатъчно пилешки бульон или вода, така че леко да покрие зеленчуците. Подправя се със сол и черен пипер. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато сладките картофи омекнат - за 20 - 30 минути.

Нарежете заделените 3 скилидки чесън на много тънки филийки. В малък тиган, сгорещете останалите 2 супени лъжици олио и запържете нарязания чесън до златисто. Отцедете върху салфетки.

Пюрирайте супата в блендер, на партиди до гладкост и прехвърлете в друга тенджера. Опитайте супата и добавете подправки, ако е необходимо. Върнете супата да къкри. Насипете в купи и гарнирайте с чесъна, натрошеното сирене и дивия лук.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта