Крем супа от пиле с див ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/3 ч див ориз
1,3 кг пиле, нарязано на порции
7 ч вода
340 г нарязани гъби
2 с.л. зехтин
1 ч нарязан лук
1 ч нарязана целина
2 с.л. разтворим пилешки бульон
3/4 ч.л. бял пипер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч масло
3/4 ч брашно
4 ч мляко
3/4 ч сухо бяло вино
Сложете пилето във вода и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 35 час и 40 мин. или докато месото омекне. Извадете от бульона и оставете да се охлади. Отстранете мазнината от бульона. Прецедете и оставете бульона на страна. Обезкостете месото. Нарежете на хапки. В същия съд, задушете гъбите в горещото олио за 4-5 минути или докато омекнат. Добавете лука и целината. Покрийте и задушете за 5 - 10 минути или до готовност, като разбъркате веднъж. Отстранете от огъня. Върнете бульона в тенджерата. Добавете частично сварения див ориз в пилешкия бульон. Добавете гранулите, белия пипер и солта. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри непокрито за 15 мин. В голяма тенджера, разтопете маслото и се добавя брашното; разбърква се докато сместа е гладка. Добавете млякото наведнъж. Гответе, като се разбърква, докато леко се сгъсти. Добавете при супата. Добавете пилешките парчета и виното и сгорещете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ