Регистрация

Крем супа от пиле с див ориз

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
08 Mar
|
Видяна:
712
Оцени рецептата

1 1/3 ч див ориз

1,3 кг пиле, нарязано на порции

7 ч вода

340 г нарязани гъби

2 с.л. зехтин

1 ч нарязан лук

1 ч нарязана целина

2 с.л. разтворим пилешки бульон

3/4 ч.л. бял пипер

1/2 ч.л. сол

1/2 ч масло

3/4 ч брашно

4 ч мляко

3/4 ч сухо бяло вино

 

Сложете пилето във вода и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 35 час и 40 мин. или докато месото омекне. Извадете от бульона и оставете да се охлади. Отстранете мазнината от бульона. Прецедете и оставете бульона на страна. Обезкостете месото. Нарежете на хапки. В същия съд, задушете гъбите в горещото олио за 4-5 минути или докато омекнат. Добавете лука и целината. Покрийте и задушете за 5 - 10 минути или до готовност, като разбъркате веднъж. Отстранете от огъня. Върнете бульона в тенджерата. Добавете частично сварения див ориз в пилешкия бульон. Добавете гранулите, белия пипер и солта. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри непокрито за 15 мин. В голяма тенджера, разтопете маслото и се добавя брашното; разбърква се докато сместа е гладка. Добавете млякото наведнъж. Гответе, като се разбърква, докато леко се сгъсти. Добавете при супата. Добавете пилешките парчета и виното и сгорещете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта