Регистрация

Крем супа от моркови и джинджифил

Автор:
irina
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
409
Оцени рецептата

1/4 ч + 2 с.л., безсолно масло

900 г моркови, обелени, тънко нарязани

2 големи глави лук, нарязан

1 с.л. смлян обелен пресен джинджифил

2 ч.л. настъргана портокалова кора

1/2 ч.л. кориандър

5 ч пилешки бульон

1 ч равни количества сметана и мляко

1/2 ч наситнен пресен магданоз

 

Разтопете маслото в голяма тенджера на умерен огън. Добавете морковите и лука. Покрийте тенджерата и варете, докато зеленчуците започнат да омекват, като се разбърква от време на време, около 15 минути. Добавете джинджифила, портокаловата кора и кориандъра. Добавят се 2 чаши бульон. Намалете температурата до средно-ниска. Покрийте съда и оставете супата да къкри, докато морковите омекнат напълно, около 30 минути. Пюрирайте супата на партиди в процесор или пасатор. Добавете останалите 3 чаши бульон и равните количества сметана и мляко. Овкусете супата със сол и черен пипер.Варете на умерен огън още малко, да се стопли. Насипете в купи, поръсете с магданоз и сервирайте.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта