Крем супа изцяло от тиквички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
4 тиквички
250 мл готварска сметана
сол и бял пипер
50 г масло
копър за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете тиквичките. Нарежете ги надлъжно на парчета с дебелина около 2 см. Подредете в тава, застлана с хартия за печене и печете за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Тиквичките трябва леко да се съсухрят, да останат доста сочни в средата на парчетата и да НЕ хващат кафява коричка никъде.
Готовите на този етап тиквички прехвърлете в купата на пасатора и пюрирайте. Пресипете гъстото пюре в тенджера, залейте със сметаната, добавете бучката масло, овкусете със сол и пипер и кипнете. Супата е готова - свръхздравословна, особено ако сте заложили на качествена сметана и качествено масло. Ако ви се стува прекалено гъста (въпреки че така е по-вкусна), можете да налеете малко малко за разреждане. Поднесете с наситнен пресен копър по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ