Регистрация

Китайско пикантно свинско с черни гъби

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
663
Оцени рецептата

340 г свинска плешка

1/2 с.л. тъмен соев сос

1/4 ч черни китайски гъби

3/4 ч бамбукови кълнове, нарязани на ленти от по 5 см

1/2 ч водни кестени, нарязани на кръгчета

6 тънки резена джинджифил

1 с.л. лют сос

1/3 ч бульон

2 стръка зелен лук, нарязан диагонално на тънки филийки

2 с.л. фъстъчено олио

 

Измийте и накиснете черните гъби в топла вода за 45 минути. Нарежете свинското на ленти от по 5 см и мариновайте в тъмен соев сос. Смесете лютия сос с бульона. Отцедете, измийте и нарежете тънко гъбите. Сгорещете уока и добавете олиото. Когато започне да пуши, добавете свинското и запържете, като разбърквате за около 1 минута. Добавете бамбука, водните кестени, гъбите и джинджифила и запържете със свинското за още една минута. Изсипете течните съставки бързо около стените на тигана. Разбъркайте, докато течността се изпари. Добавете зеления лук в последната минута. Поднесете.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта