Картофена супа с печен чесън
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 глави чесън, цели
2 резена бекон, нарязан
1 ч лук, нарязан на кубчета
1 ч моркови, нарязани на кубчета
2 скилидки чесън, счукан
6 ч картофи, нарязани на кубчета
4 ч пилешки бульон
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1 дафинов лист
1 ч мляко
1/4 ч магданоз, нарязан фино
Премахнете бялата обвивка от всяка глава чесън (не белете или отделяйте скилидките). Увийте всяка глава поотделно в алуминиево фолио. Пече се на 180 градуса в продължение на 1 час. Оставете да престои 10 минути. Отделете скилидките и стиснете, за да извлечете 1/4 чаша чеснова каша. Изхвърлете твърдите частици. Запържете бекона в голяма тенджера над средно-висока температура, докато стане хрупкав. Добавете лука, морковите и счукания чесън и запържете за 5 минути. Добавете картофите, бульона, солта, пипера и дафиновия лист; оставете да заври. Покрийте с капак, намалете огъня и оставете да къкри 20 минути или докато картофите омекнат. Изхвърлете дафиновия лист. Смесете чесновата каша и 2 чаши от картофената смес в блендер или кухненски робот до гладкост. Върнете пюрето в съда; прибавете млякото и варете на слаб огън, докато се сгорещи. Сваля се от огъня и се добавя нарязаният магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ