Регистрация

Картофена супа с печен чесън

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
736
Оцени рецептата

5 глави чесън, цели

2 резена бекон, нарязан

1 ч лук, нарязан на кубчета

1 ч моркови, нарязани на кубчета

2 скилидки чесън, счукан

6 ч картофи, нарязани на кубчета

4 ч пилешки бульон

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1 дафинов лист

1 ч мляко

1/4 ч магданоз, нарязан фино

 

Премахнете бялата обвивка от всяка глава чесън (не белете или отделяйте скилидките). Увийте всяка глава поотделно в алуминиево фолио. Пече се на 180 градуса в продължение на 1 час. Оставете да престои 10 минути. Отделете скилидките и стиснете, за да извлечете 1/4 чаша чеснова каша. Изхвърлете твърдите частици. Запържете бекона в голяма тенджера над средно-висока температура, докато стане хрупкав. Добавете лука, морковите и счукания чесън и запържете за 5 минути. Добавете картофите, бульона, солта, пипера и дафиновия лист; оставете да заври. Покрийте с капак, намалете огъня и оставете да къкри 20 минути или докато картофите омекнат. Изхвърлете дафиновия лист. Смесете чесновата каша и 2 чаши от картофената смес в блендер или кухненски робот до гладкост. Върнете пюрето в съда; прибавете млякото и варете на слаб огън, докато се сгорещи. Сваля се от огъня и се добавя нарязаният магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта