Регистрация

Канадска грахова супа

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
592
Оцени рецептата

450 г грах, сушен, жълт

1 супена лъжица масло

1 голяма глава лук, нарязан

1 супена лъжица сол

450 г свинска сланина

12 чаши вода

1 чаена лъжичка чубрица, сушена

черен пипер на вкус

 

Сложете граха в гевгир и изплакнете под течаща вода. Поставете го в голяма тенджера; покрийте със студена вода и се оставя да се кисне цяла нощ. Отцедете.

В голяма тенджера разтопете маслото и запържете леко лука, докато омекне, около 2 минути. Добавете граха, солта, сланината, водата и чубрицата. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за около 1 1/2 часа или докато сланината омекне. Извадете я и я нарежете на кубчета, след това върнете в супата. Продължете да варите, докато грахът омекне, още около 30 минути. Извадете две чаши грах от супата и разбийте в кухненски робот, върнете обратно в супата. Регулирайте подправките и сервирайте. За 6 порции.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта