Регистрация

Как да оползотворим пресните череши

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
744
Оцени рецептата

С идването на сезона на черешите, ето някои идеи как да ги използвате:

 

* Черешово бренди: Поставете чисти, сухи, твърди череши в стерилизирани буркани. Добавете малко захар и се покриват с ракия или водка. Затворете бурканите и се съхраняват на хладно и тъмно. Обръщайте бурканите всеки ден, докато захарта се разтвори.

* Черешов сладкиш: Загрейте фурна до 200 градуса. Пригответе тесто за пай. Махнете костилките и дръжките на около 4 чаши череши. Сложете в купа и смесете с 1 1/2 чаши брашно, 1 чаена лъжичка лимонов сок и 1/2 чаша захар. Сложете черешите в тавичка, покрийте с тестото и се пече за около 20 минути, или докато кората е леко златиста и сокът кипи около ръбовете. Оставете да престои 10 минути преди сервиране.

* Черешов сос: Махнете костилките и дръжките на около 2 чаши череши. Сложете ги в тенджера с 1/2 чаша захар и 1/4 чаша вода. Оставете да заври на умерен огън и варете, непокрити, за около 15 минути или докато сосът се сгъсти. Ако е необходимо, се прецежда. Сервирайте топло или студено върху сладолед или торта.

* Черешов шоколадов кейк: Намажете готов блат за торта с шоколадова глазура. Покрийте равномерно с много сладки нарязани череши. Добавете втория блат и отново намажете с глазура. Охладете в хладилника. Покрийте с цели череши с дръжките.

* Черешов хлебен пай: Махнете костилките на около 20 череши. Сложете ги в тенджера и се добавят около 3/4 чаша вода и 1/4 чаша захар. Оставете да заври на средно висока температура. Намалете котлона и оставете да къкри за 10 - 15 минути или докато се получи сироп и черешите са меки, но все още не са се разпаднали.

Потопете дебели филийки хляб в разбито яйце. Разтопете парче масло в тиган. Запържете хляба до златисто. Сервирайте с черешите и сока им.





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта