Регистрация

Италианска супа с ечемик

Автор:
Надежда
|
Дата:
18 Sep
|
Видяна:
661
Оцени рецептата

1 1/2 л бульон

2 ч вода

3/4 ч ечемик

1 ч целина, нарязана

1 ч настъргани моркови

1 ч лук, нарязан

4 скилидки чесън, счукан

1/2 ч червено вино

лимонова кора сол и пипер 1/2 с.л. босилек

1/4 ч.л. риган

1/2 ч нарязан пресен магданоз

2 дафинови листа

1/2 с.л. розмарин

2 домата, нарязани на кубчета

4 с.л. доматено пюре

Прясно настърган пармезан

 

Сложете бульона и водата в тенджера и оставете да заври. Добавете ечемика и намалете огъня. Добавете зеленчуците, виното, кората, черния пипер и солта и оставете да къкри за 2 часа, покрито. Разбърква се често, за да не загори ечемикът. Добавете подправките, доматите и доматеното пюре. Оставете покрито на слаб огън за 1 час. Добавете шепа настъргано сирене преди сервиране.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта