Италианска супа с ечемик
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 л бульон
2 ч вода
3/4 ч ечемик
1 ч целина, нарязана
1 ч настъргани моркови
1 ч лук, нарязан
4 скилидки чесън, счукан
1/2 ч червено вино
лимонова кора сол и пипер 1/2 с.л. босилек
1/4 ч.л. риган
1/2 ч нарязан пресен магданоз
2 дафинови листа
1/2 с.л. розмарин
2 домата, нарязани на кубчета
4 с.л. доматено пюре
Прясно настърган пармезан
Сложете бульона и водата в тенджера и оставете да заври. Добавете ечемика и намалете огъня. Добавете зеленчуците, виното, кората, черния пипер и солта и оставете да къкри за 2 часа, покрито. Разбърква се често, за да не загори ечемикът. Добавете подправките, доматите и доматеното пюре. Оставете покрито на слаб огън за 1 час. Добавете шепа настъргано сирене преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ