Ирландска супа с лапад
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г лапад
85 г масло
1 голяма глава лук, нарязан
2 пълни с.л. брашно
2 1,2 л пилешки бульон
2 с.л. галета
Сол и пипер на вкус
2 жълтъка, разбити
150 мл сметана
Измийте и нарежете лапада. Загрейте маслото в тенджера и задушете лапада и лука до омекване. Поръсете с зеленчуците с брашно и разбъркайте хубаво. Оставете да се готви около 1 минута. Междувременно оставете бульона да заври, след това го добавете в тенджерата. Прибавете галетата, подправете на вкус и оставете да заври, след което оставете да къкри за около 1 час, покрито. Разбийте жълтъците със сметаната и добавете малко от горещата супа към сместа, като се разбърква добре; след това се добавя постепенно към супата в тенджерата, като се разбърква добре, над огъня, но като внимавате да не заври.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ