Регистрация

Ирландска супа с лапад

Автор:
петя добрева
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
679
Оцени рецептата

450 г лапад

85 г масло

1 голяма глава лук, нарязан

2 пълни с.л. брашно

2 1,2 л пилешки бульон

2 с.л. галета

Сол и пипер на вкус

2 жълтъка, разбити

150 мл сметана

 

Измийте и нарежете лапада. Загрейте маслото в тенджера и задушете лапада и лука до омекване. Поръсете с зеленчуците с брашно и разбъркайте хубаво. Оставете да се готви около 1 минута. Междувременно оставете бульона да заври, след това го добавете в тенджерата. Прибавете галетата, подправете на вкус и оставете да заври, след което оставете да къкри за около 1 час, покрито. Разбийте жълтъците със сметаната и добавете малко от горещата супа към сместа, като се разбърква добре; след това се добавя постепенно към супата в тенджерата, като се разбърква добре, над огъня, но като внимавате да не заври.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта