Регистрация

Зелен боб в пикантен сос

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
22 Jan
|
Видяна:
901
Оцени рецептата

Люто сусамово олио

1 скилидка чесън, счукан или пресован

1/2 лук; тънко нарязан

1 ч зелен боб, почистен

1 1/2 с.л. бяло мисо, разтворено в

1/2 ч вода или бульон

1 ч.л. органичен ечемичен малц или кленов сироп

1 1/2 ч.л. мирин

2 ч.л. арарут

 

В голям тиган загрейте лютото олио и задушете чесъна в продължение на 30 секунди. Добавете лука и запържете леко, докато стане полупрозрачен. Добавете зеления фасул и запържете леко в продължение на 3-5 минути. Смесете разтвореното мисо, ечемичния малц, мирина и арарута. Добавете ги към горещата зеленчукова смес и оставете да къкри, като се разбърква непрекъснато в продължение на около една минута или докато се сгъсти. Сервирайте като гарнитура или като сос за спагети.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта