Регистрация

Захаросани портокалови корички

Автор:
тодорова
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
540
Оцени рецептата

6 средно големи портокала

1 3/4 ч захар

1/2 ч светъл царевичен сироп

1 1/2 ч вода

85 г портокалов желатин

 

Нарежете портокалите на половинки по дължина и извадете плода. Кората се нарязва на ивици. Сварете корите в 8 ч вряща вода за 15 минути. Отцедете и повторете. В същия съд, сварете захарта, сиропа и 1 1/2 ч вода на силен огън, докато захарта се разтвори. Добавете желатина и корите и оставете да къкри за 20 минути. Отстранете от огъня. Поръсете 1 ч гранулирана захар върху лист восъчна хартия. Леко оваляйте корите в захарта, по няколко наведнъж, докато кората се покрие равномерно. Добавете захар, ако е необходимо. Поставят се на един слой да изсъхнат за през нощта. Съхраняват се в херметически затворени контейнери. Ще се запазят за неопределено време, ако се съхраняват на сухо място.





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта