Регистрация

Задушено говеждо с Кока-Кола

Автор:
Силвето
|
Дата:
19 May
|
Видяна:
767
Оцени рецептата

2 кг телешко филе

1 1/2 ч оцет

1 ч Кока-Кола

3/4 ч вода

3 средно големи глави лук, нарязан на филийки

2 стръка целина, нарязани тънко

2 нарязани на филийки моркова

10 цели зърна черен пипер

10 цели зърна карамфил

3 дафинови листа

2 с.л. захар

1 1/2 ч.л. сол

брашно

3 с.л. зехтин

За соса:

3 ч от соковете в съда +

прецедената марината

5 с.л. брашно

5 с.л. галета

 

Два до три дни преди сервиране, избършете месото с влажна кърпа, след това се поставя в голям найлонов плик. В голяма купа, смесете оцета, колата, водата, лука, целината, морковите, пипера, карамфила, дафиновите листа, захарта и солта; сместа се изсипва върху месото. Вържете здраво торбата и сложете в правоъгълна тавичка. Оставете в хладилника, като обръщате торбата всеки ден. Когато сте готови да готвите, извадете месо (заделете маринатата) и подсушете добре. Поръсете леко с брашно. Сгорещете олиото в тиган и запържете месото от всички страни. Добавя се 1 чаша течност от маринатата, плюс част от зеленчуците и дафиновите листа. Покрийте плътно и оставете в предварително загрята фурна на 180С в продължение на 3 до 4 часа, докато месото омекне. Извадете месото и дръжте на топло до нарязване. Прецедете соковете от тавата. Добавят се няколко кубчета лед и се оставя да престои в продължение на няколко минути, докато мазнината се отдели. Отстранете мазнината, след това направете соса. За да направите соса: Смесете съставките за соса в тенджера, разбъркайте и гответе за около 5 минути на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта