Регистрация

Задушено говеждо с бренди и горчица

Автор:
светли
|
Дата:
19 May
|
Видяна:
461
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

565 г телешки бут

1/2 ч бренди

2 ч телешки бульон

2 с.л. едрозърнеста горчица

2 с.л. дижонска горчица

4 лука шалот, обелени и тънко нарязани

4 сушени доматчета, във вода, нарязани на тънки клечици

3 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки

6 плода хвойна

1 дафинов лист

Черен пипер (на вкус)

 

Загрейте фурната до 160ºС.

Загрейте олиото на умерен огън. Добавете месото и запържете на бавен огън от всички страни. Прехвърля се в чиния, застлана с хартиени кърпи и се отцеждат всички мазнини в тигана. Върнете тигана на котлона и веднага добавете брендито, като се разбърква, за да се отделят всички залепнали парченца по дъното. Варете, докато брендито се редуцира до сиропообразна глазура. Добавете бульона, горчиците, шалота, сушените домати, чесъна, плодовете от хвойна и дафиновия лист и оставете да заври. Върнете месото в тигана, покрийте плътно и се поставя във фурната. Пече се, като обръщате месото на всеки 30 мин, за 1 1/2-2 часа или докато омекне много добре. Премахнете дафиновия лист и овкусете соса с черен пипер. Нарежете месото на тънки филийки, подредете в чиния и полейте със соса.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта