Доматена супа със сметана и фиде
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 консерва белени домати от около 500 мл
5-6 домата
2 глави лук
4 скилидки чесън
4 с.л. олио
1 с.л. захар
200 мл вода или пилешки бульон при нужда
150 мл готварска течна млечна сметана
шепа фиде
сол и пипер на вкус
магданоз и сирене за поръсване по желание
Начин на приготвяне:
Пасирайте консервата домати и сложете да кипва в тенджера. Щом заври добавете захарта и оставете да къкри на слаб огън. През това време наситнете лука и чесъна. Обелете доматите. Ако ципата е упорита, кипнете вода, пуснете в нея доматите за по 40 секунди и извадете. Шокирайте под течаща студена вода и ще се обелят без проблем. Нарежете ги на парченца като изкапалата от тях вода можете да добавите в тенджерата.
Сгорещете мазнината в тиган и запържете лука и чесъна. Щом попроменят цвета си, добавете нарязаните домати и гответе няколко минути. После налейте в тенджерата при доматения сос. Кипнете и пюрирайте. Добавете фидето и вода или бульон, ако е прекалено гъста супата. След 5-6 минути налейте сметаната и опитайте на вкус. Подправете със сол и пипер, разбъркайте хубаво и махнете от огъня.
По желание поднесете с наситнен магданоз или натрошено бяло сирене. А защо не и двете?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ