Регистрация

Джинджифилови мъфини с оризови трици

Автор:
lazova
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
1166
Оцени рецептата

1 1/2 ч оризови трици

1/4 ч стафиди

3/4 ч брашно

1/2 ч топла вода

1 1/2 с.л. бакпулвер

3/4 ч меласа

3/2 ч.л. джинджифил

2 с.л. царевичен сироп

3/4 ч.л. канела

2 белтъка

 

Загрейте фурната до 210 градуса. Смесете сухите съставки и стафидите в голяма купа. Смесете течните съставки в блендер и след това се прибавят при сухите съставки. Изсипете сместа в чашки за печене на мъфини. Пече се около 13 минути.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous26-11-2015
Ето и онагледена моята адаптация на „Джинджифилови мъфини с оризови трици“ • 1½ ч. оризови трици • ¾ ч. оризово брашно • 1½ с.л. био бакпулвер • ¾ ч.л. джинджифил на прах • ¾ ч.л. канела на прах • ¼ ч. тъмни стафиди • ½ ч. топла вода • ¾ ч. меласа • 2 с.л. кокосово олио • 2 яйчни белтъка ◦ голяма купа за смесване ◦ блендер/пасатор ◦ форма за мъфини (12 бр.) + хартиени чашки за печене ① Смесвате сухите съставки, включително и стафидите в голяма купа. ② Смесвате мокрите съставки в блендер и ги прибавяте към сухите. Разбърквате добре. ③ Слагате 12 бр. хартиени чашки за печене във форма за мъфини и изсипвате сместа. ④ Поставяте в предварително загряна до 220 °C фурна. Оставяте да се пече около 13 минути.
anonymous26-11-2015
Това е адаптирана от FatFree рецепта по кулинарната книга на Robert E. Kowalski “The 8-Week Cholesterol Cure”. Според мен заместването на мазнината (в случая рапично олио) с царевичен сироп никак не е уместно. Опитайте ги с олио от гроздови семки или кокосово масло – непретенциозни и вкусни. Може да замените брашното с безглутеново по избор. А хартиените чашки за печене май са се загубили някъде в превода... :D

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта