Регистрация

Джинджифилов ананас

Автор:
lazova
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
689
Оцени рецептата

1 средно голям ананас - (със зелените листа)

1/4 чаша тъмен ром или ябълков сок

2 супени лъжици ситно нарязан корен от джинджифил или 1 чаена лъжичка джинджифил смлян

1/4 чаша настърган кокос – препечен, ако желаете

 

Срежете ананаса надлъжно на четвъртинки; премахне сърцевината. Изрежете по края, така че да разхлабите кората, без да я режете. Нарежете плода в кората по широчина на тънки филийки, после разполовете по дължина, като оставите нарязания плод в кората. Смесете рома и джинджифила; полейте върху ананаса. Покрийте и се съхранява в хладилник поне 4 часа. Поръсете с кокос. Гарнира се с ягоди и листа от мента, ако желаете. 4 порции.





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта