Регистрация

Джамбалая със свинско

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
1051
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

680 г свинско, нарязано на кубчета от по 3 см

1 ч нарязан лук

1/2 ч нарязан зелен лук

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1/4 ч фино нарязана зелена чушка

1/2 ч сухо бяло вино

1/2 ч.л. сушена мента, натрошена

1 с.л. нарязан чесън

1 1/2 ч ориз с дълги зърна

Сол на вкус

лют сос или

лют червен пипер (на вкус)

бульон или вода

 

В голяма тенджера, загрейте олиото и запържете свинското месо; извадете от съда. Добавете лука, зеления лук, магданоза и чушката и гответе, докато лукът покафенее. При разбъркване, добавете виното, ментата, чесъна, ориза, месото, солта, лютия сос и достатъчно вода (или бульон), така че да покрие ориза на 1 см. Продължете готвенето на средно-висока температура, като се разбърква от време на време. Сложете и бульона и оставете да заври; варете, докато вече не се вижда на повърхността; разбъркайте отново и намалете огъня. Покрийте съда и оставете да къкри в продължение на най-малко 1 час преди да повдигнете капака. След това проверете ориза, разбъркайте, покрийте отново и оставете да се задушава на пара още 15 до 20 минути. 





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта