Регистрация

Джамбалая с пушена наденица и шунка

Автор:
yordanka
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
767
Оцени рецептата

Подправки:

4 цели дафинови листа

1 ч.л. сол

1 ч.л. бял пипер

1 ч.л. семена синап

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. сасафрас на прах, по желание

1/2 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. сушена мащерка

4 с.л. маргарин

170 г пушена шунка, нарязана на кубчета

170 г пушена наденица

1 1/2 ч нарязан зелен лук

1 1/2 ч фино нарязана целина

1 ч нарязана зелена чушка

1 1/2 ч.л. чесън; счукан

2 ч ориз

4 ч телешки или пилешки бульон

 

Смесете подправките в малка купа и оставете настрана. Разтопете маргарина на силен огън. Добавете шунката и наденицата и запържете за 5 минути, като периодично се разбърква. Добавете лука, целината, чушките, микса от подправки и чесъна. Разбъркайте добре и продължете да готвите до покафеняване, около 10-12 минути, като се разбърква от време на време и дъното се остъргва добре. При разбъркване се добавя оризът и се готви 5 минути, като се разбърква и остъргва дъното на тигана понякога. Добавете бульона и разбъркайте хубаво. Оставете сместа да заври; намалете огъня и оставете да къкри, докато оризът поомекне, около 20 минути, като се разбърква от време на време към края на времето за готвене. Изхвърлете дафиновия лист и поднесете веднага.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта