Регистрация

Джамбалая

Автор:
violeta
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
638
Оцени рецептата

5 стръка целина, подрязани и нарязани на филийки

2 сладки чушки, нарязани на филийки

1 средно голяма глава червен лук, обелен и нарязан на 4

1 средно голяма глава бял лук, обелен и нарязан на 4

1 средно голяма глава жълт лук, обелен и нарязан на 4

1 глава чесън, разделена на скилидки, обелени

1 малка връзка пресен босилек

1 малка връзка пресен риган

1/2 връзка прясна мащерка

3 консерви домати, по 790 г, нарязани

2 ч сушени домати, нарязани на парчета

900 г пилешко филе, нарязано на хапки

450 г пилешки крилца, подрязани

5 дафинови листа

4 с.л. чили на прах, не много люто

900 г наденица

900 г тигрови скариди, обелени и почистени

Сол

Горещ сварен ориз

 

Пюрирайте целината, чушките, лука, чесъна и билките (с изключение на дафиновия лист) в кухненски робот. Прехвърля се в голяма тенджера; добавете консервираните и сушените домати, пилешкото, дафиновите листа и чилито. Покрийте с капак и оставете да заври. Намалете огъня до умерен и оставете да къкри 35 мин. Докато сместа ври, нарежете тънко наденицата и изпечете на 180С във фурната за около 15 минути. Добавете я в тенджерата и намалете котлона до слаб. Гответе около 30 минути. Добавете скаридите и гответе още 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта