Гъбена супа с ориз и лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
300-350 г гъби
2 глави лук
4 скилидки чесън
1 морков
4 с.л. олио
сол и черен пипер
800 мл вода или бульон от вид по избор
100 г ориз
За застройка (по желание; ако не държите ястието да е веганско)
1 яйчен жълтък
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. оцет
Начин на приготвяне:
Лука, чесъна и моркова наситнете. Сгорещете олиото в тенджерка и ги запържете. През това време почистете гъбите и ги нарежете на не много малки парчета. Добавете към останалите продукти и гответе докато водата на гъбите се позипари. Добавете ориза без да го миете. Пържете докато стане кристален.
Залейте с бульон или вода, овкусете със сол и пипер и гответе до разваряването на ориза. Ако ще застройвате, разбийте жълтъка с киселото мляко и оцета. Добавете част от бульона на супата за темпериране и след това на тънка струйка при непрестанно бъркане налейте застройката. Щом ястието кипне, махнете от огъня. Готово е!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ