Регистрация

Гъбена супа с ориз и лук

Автор:
Силвето
|
Дата:
22 Aug
|
Видяна:
1053
Оцени рецептата

Необходими продукти:

300-350 г гъби

2 глави лук

4 скилидки чесън

1 морков

4 с.л. олио

сол и черен пипер

800 мл вода или бульон от вид по избор

100 г ориз

За застройка (по желание; ако не държите ястието да е веганско)

1 яйчен жълтък

2 с.л. кисело мляко

1 ч.л. оцет

Начин на приготвяне:

Лука, чесъна и моркова наситнете. Сгорещете олиото в тенджерка и ги запържете. През това време почистете гъбите и ги нарежете на не много малки парчета. Добавете към останалите продукти и гответе докато водата на гъбите се позипари. Добавете ориза без да го миете. Пържете докато стане кристален.

Залейте с бульон или вода, овкусете със сол и пипер и гответе до разваряването на ориза. Ако ще застройвате, разбийте жълтъка с киселото мляко и оцета. Добавете част от бульона на супата за темпериране и след това на тънка струйка при непрестанно бъркане налейте застройката. Щом ястието кипне, махнете от огъня. Готово е!





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта