Гъбена супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 кафяви печурки, фино нарязани
1 пакет печурки, нарязани фино
10 сушени гъби
4 ч вода, гореща
4 с.л. масло
1 голяма глава лук - ситно нарязан на кубчета
1 голяма скилидка чесън, счукан
1 ч.л. черен пипер
2 с.л. телешки бульон
450 г пълномаслена сметана
3 с.л. брашно
Накиснете сушените гъби в топла вода за 20 минути. Междувременно задушете чесъна и лука в маслото, докато омекнат. Нарежете фино накиснатите гъби. Заделете водата и добавете гъбите при лука и чесъна. Гответе 5 минути. Добавете брашното и варете, като се разбърква, докато се абсорбира. Добавете 1/4 чаша от водата, в която са киснали гъбите, при задушените зеленчуци. Разбъркайте до гладкост. Внимателно налейте водата от гъбите в супата, като оставите около половината течност и твърдите частици в купата. Изхвърлете ги. Добавете пипера и бульона. Гответе на умерен огън в продължение на 5 минути. Добавете сметаната и оставете да се сгорещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ