Регистрация

Гъбена супа

Автор:
yordanka
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
827
Оцени рецептата

3 кафяви печурки, фино нарязани

1 пакет печурки, нарязани фино

10 сушени гъби

4 ч вода, гореща

4 с.л. масло

1 голяма глава лук - ситно нарязан на кубчета

1 голяма скилидка чесън, счукан

1 ч.л. черен пипер

2 с.л. телешки бульон

450 г пълномаслена сметана

3 с.л. брашно

 

Накиснете сушените гъби в топла вода за 20 минути. Междувременно задушете чесъна и лука в маслото, докато омекнат. Нарежете фино накиснатите гъби. Заделете водата и добавете гъбите при лука и чесъна. Гответе 5 минути. Добавете брашното и варете, като се разбърква, докато се абсорбира. Добавете 1/4 чаша от водата, в която са киснали гъбите, при задушените зеленчуци. Разбъркайте до гладкост. Внимателно налейте водата от гъбите в супата, като оставите около половината течност и твърдите частици в купата. Изхвърлете ги. Добавете пипера и бульона. Гответе на умерен огън в продължение на 5 минути. Добавете сметаната и оставете да се сгорещи. 





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта