Регистрация

Гъбена зеленчукова супа

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
940
Оцени рецептата

Необходими продукти:

450 г пресни гъби

4 с.л. масло

1 малък морков, ситно нарязан

1/4 глава целина, нарязана фино

1 малка глава лук, нарязан фино

1 скилидка чесън, счукан

400 мл телешки бульон

2 ч.ч. вода

50 мл доматено пюре

магданоз, наситнен

1 дафинов лист

1/2 ч.л. смлян черен пипер

2 с.л. сухо шери (или вермут)

Начин на приготвяне:

Измийте гъбите; нарежете на филийки половината от тях и оставете настрана. Нарежете останалите гъби и леко ги задушете в 1 с.л. масло в голяма тенджера. Добавете всички зеленчуци (с изключение на нарязаните на филийки гъби) и гответе 6-7 минути, като се разбърква често. Прибавете всички останали съставки, с изключение на гъбите, останалото масло и шерито. Покрийте и варете на слаб огън в продължение на 1 час. Пюрирайте супата в блендер. Задушете нарязаните на филийки гъби в останалите 2 с.л. масло. Върнете пюрираната супа в тенджерата и добавете сотираните гъби и шерито. Сгорещете отново на умерен огън, като разбърквате.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта