Гъбена зеленчукова супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
450 г пресни гъби
4 с.л. масло
1 малък морков, ситно нарязан
1/4 глава целина, нарязана фино
1 малка глава лук, нарязан фино
1 скилидка чесън, счукан
400 мл телешки бульон
2 ч.ч. вода
50 мл доматено пюре
магданоз, наситнен
1 дафинов лист
1/2 ч.л. смлян черен пипер
2 с.л. сухо шери (или вермут)
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите; нарежете на филийки половината от тях и оставете настрана. Нарежете останалите гъби и леко ги задушете в 1 с.л. масло в голяма тенджера. Добавете всички зеленчуци (с изключение на нарязаните на филийки гъби) и гответе 6-7 минути, като се разбърква често. Прибавете всички останали съставки, с изключение на гъбите, останалото масло и шерито. Покрийте и варете на слаб огън в продължение на 1 час. Пюрирайте супата в блендер. Задушете нарязаните на филийки гъби в останалите 2 с.л. масло. Върнете пюрираната супа в тенджерата и добавете сотираните гъби и шерито. Сгорещете отново на умерен огън, като разбърквате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ