Регистрация

Гореща ябълкова супа

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
925
Оцени рецептата

4 зелени ябълки, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на четвъртинки

4 червени ябълки

2 1/2 ч вода

2 с.л. лимонов сок

1/4 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. канела

1 ч лека сметана

Неподсладена бита сметана за гарнитура

 

Смесете всички съставки, с изключение на сметаната в тенджера и се нагрява до кипене. Оставете да къкри 15 минути, докато ябълките омекнат. Пюрирайте; върнете в съда, добавете сметаната и загрейте, но внимавайте да не заври. Украсете всяка порция с лъжица неподсладена разбита сметана и се поръсва с канела.





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта